Ankie’s uientaartje

Ankie’s uientaartje

Voor dit uientaartje, waarbij een rode wijncoulis (een ingedikte stroperige jus van rode wijn en pruimen) wordt geserveerd, heb je een vlaaivorm nodig van 26 cm doorsnede.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

4 plakjes croissantdeeg
4 grote uien
3 takjes tijm
4 eetlepels olijfolie
5 gewelde pruimedanten
3 dl rode wijn
3 eetlepels vloeibare honing, gewone bloemenhoning voldoet (geen sterke honing zoals boekweithoning)
200 gram zachte geitenkaas
doosje kerstomaatjes
blikje zwarte olijven zonder pit
zout/peper

Bereiding:

Vlaaivorm invetten en bekleden met croissantdeeg. Ui in halve ringen snijden, tijmblaadjes van de takjes rissen. In koekenpan olijfolie verhitten, ui toevoegen en in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar smoren, af en toe omscheppen.

In een steelpannetje de wijn met in stukjes gesneden pruimen en 2 eetlepels honing aan de kook brengen en alles een kwartiertje zachtjes laten sudderen. Zeven en tot de helft laten inkoken.

Geitenkaas verkruimelen, tomaatjes en olijven halveren. De helft van de tijm door de uien mengen. De helft van de geitenkaas over de vorm verdelen en royaal met zout en peper bestrooien. Uien op smaak brengen met zout en peper en op de geitenkaas leggen. Rest van de tijm en kaas hierover verdelen en garneren met olijven en tomaatjes. De rest van de honing over de vulling gieten en de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden in 20 minuten goudbruin bakken.

Serveer de coulis bij de taart.

Vind je dit leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Schrijf een bericht