waarom natuurvoeding?

Natuurvoedingsproducten zijn meestal afkomstig uit de biologische of biologisch-dynamische landbouw. Wie voor natuurvoeding kiest, kiest voor volwaardige voeding. Ongeraffineerd, zo min mogelijk bewerkt en zonder toevoegingen van lichaamsvreemde stoffen. Bij de teelt is geen gebruik gemaakt van kunstmest. Groei met respect voor de seizoenen, in eigen tempo en met natuurlijke ziektebestrijding.
Bereiding zonder onnatuurlijke toevoegingen, geen E-nummers bijvoorbeeld, met behoud van waardevolle bestanddelen. 

Dit alles geeft verschil in smaak, houdbaarheid en de hoeveelheid voedingsstoffen. Bij biologisch dynamische voedingsproducten geldt een strenge normering ten aanzien van bemesting, veevoeding, respect voor het eigene van het dier en dierhuisvesting.

Wisselteelt wordt toegepast voor een rijk bodemleven. Vitaliteit bevorderende preparaten worden gebruikt waardoor een product ontstaat met veel levenskracht. Juist die levenskracht ontbreekt in de vele supermarktproducten welke zijn voorbewerkt, verhit, ingevroren, ingeblikt en voorzien van allerlei synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Voeding speelt een essentiële rol in een gezond, vitaal en evenwichtig levensritme. Je voedingspatroon veranderen is niet gemakkelijk. Door onze samenwerking kunnen we wel succes boeken.